גביניות / חנה

    עפר גדנקן No Comments on גביניות / חנה
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חומרים לבצק:
    • 5 ורבע כוסות קמח
    • 1.5 כפות שמרים יבשים
    • כפית מלח
    • חצי כוס סוכר
    • כוס חלב פושר
    • 2 ביצים
    • 2 חלבונים (או ביצה נוספת)
    • 150 גרם חמאה רכה
    • כף גדושה אבקת פודינג וניל עלית
    חומרים למלית:
    • 750 גרם גבינה לבנה מסוננת כשעה
    • חבילת פודינג וניל של עלית
    • 2 חלמונים
    • 1/4 כוס סוכר
    • 2 כפות מיץ לימון טרי
    • גרידה מלימון אחד גדול
    חומרים לסירופ:
    • כוס סוכר
    • כוס מים

    אופן ההכנה:
    • מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים 10 דקות.
    • מכסים ומתפיחים כשעה בחוץ או לילה במקרר.
    • מערבבים את כל חומרי המלית.
    • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
    • מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה דק.
    • חותכים לריבועים בגודל 5 ס"מ.
    • מניחים כפית מלית במרכז הריבוע.
    • תופסים שני קצוות מנוגדים של הריבוע ומחברים אחד מתחת לשני.
    • צובטים היטב את מקום החיבור על מנת שלא יפתח באפיה.
    • מתפיחים את הגביניות כחצי שעה ואופים בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות.
    • בזמן האפייה מכינים סירופ: מביאים את כל חומר הסירופ לרתיחה ומבשלם כ5 דקות.
    • מברישים את הגביניות בסירופ מיד אחרי ההוצאה מן התנור.



    0 תגובות